Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Rock Live - 29-12-2012 - Πινακοθήκη Κυκλάδων


Ο κακός καιρός και η βροχή που ήταν τα χαρακτηριστικά ολόκληρης της μέρας της 29ης Δεκεμβρίου 2012, δεν έριξαν το ηθικό σε κανέναν και έτσι η Πινακοθήκη Κυκλάδων άρχισε να γεμίζει με κόσμο από νωρίς, κόσμος που έδωσε το παρών στο κάλεσμα τριών Συριανών σχημάτων για το τελευταίο Rock Live της χρονιάς στο νησί.


Πρώτοι στην σκηνή ανέβηκαν οι Back Pages. Έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση και μάλιστα με αλλαγές σχεδόν της τελευταίας στιγμής στο αρχικό τους line up, γεγονός όμως που δεν τους πτόησε και έτσι παρουσίασαν με απαράμιλλη άνεση ένα σύνολο από κλασικές -και όχι μόνο Rock διασκευές, από Thin Lizzy και REM μέχρι Clash, Violent Femmes και White Stripes. Το σετ των Back Pages ζέστανε τον κόσμο, οι ίδιοι έδειχναν να το διασκεδάζουν παίζοντας κομμάτια που γουστάρουν για ένα κοινό που τους καταχειροκρότησε. 


Την σκυτάλη πήραν οι Work In Progress. Παρουσίασαν ένα σετ από δικές τους συνθέσεις στο γνώριμο λυρικό Prog Metal με κάποιες νεοκλασικές πινελιές στυλ τους. Από την τελευταία φορά που τος είχα δει -στο φετινό Indie Rock festival και την πρώτη τους εμφάνιση-, η μπάντα έχει κάνει αισθητή βελτίωση. Στο τρίτο πλέον live τους έδειξαν αρκετά εξοικειωμένοι με την διαδικασία ζωντανής παρουσίασης του υλικού τους, υλικό το οποίο είναι και ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι της μπάντας η οποία ξέρει να γράφει τραγούδια, τελεία και παύλα. Συνθέσεις όπως "Dedicated To God", "With All Memories", "Work In Progress" είναι βούτυρο στο ψωμί κάθε ακροατή που διψάει για ποιοτικό προοδευτικό Metal. Εκτός από τις πέντε δικές τους συνθέσεις έπαιξαν και δύο διασκευές (από Kansas και Cameo).

Οι Containers είναι ένα νέο σχήμα το οποίο απαρτίζεται από αρκετά παλιούς Συριανούς μουσικούς, επέλεξαν να βαδίσουν στα μονοπάτια των Ελληνικών Rock διασκευών βάζοντας και κάποιες έντεχνες πινελιές. Εκτός από τα γνωστά τραγούδια που περιμένει κανείς να ακούσει σε ανάλογες εμφανίσεις η μπάντα εμπλούτισε το σετ της με έξτρα υλικό από κομμάτια η επιλογή των οποίων αν μη τι άλλο δείχνει οι Containers εκτός από βιρτουόζοι μουσικοί είναι και σωστοί ακροατές και όταν αυτός ο συνδυασμός μοιράζεται στον κόσμο με την μορφή μιας πετυχημένης εμφάνισης το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο. Ομολογώ πως δεν κάθισα σε όλο το σετ τους μια και οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στα decks του Scritto με αναγκάσαν να φύγω νωρίτερα από την συναυλία, πρόλαβα όμως να ακούσω διασκευές από Σιδηρόπουλο, Πανούση, Αρβανιτάκη, Ζερβουδάκη, Socrates (με εκπληκτικό σόλο) και Τρύπες. Η μπάντα απέδωσε τα αναμενόμενα και ο κόσμος που είχε στο μεταξύ γεμίσει την Πινακοθήκη έδειχνε να περνά επίσης καλά, οπότε mission completed.

Η όλη οργάνωση του event η οποία έγινε αποκλειστικά από τα συγκροτήματα που συμμετείχαν, ήταν άψογη. Ο ήχος ήταν εξαιρετικός, ο φωτισμός σωστός και χωρίς υπερβολές -ταίριαζε με τον χώρο-, η συναυλία ξεκίνησε στην ώρα της ενώ υπήρξε μέριμνα για μπαρ μέσα στον χώρο της εκδήλωσης. Όλα όπως έπρεπε λοιπόν και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά από τα γκρουπ που όχι μόνο έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό επί σκηνής, μα δούλεψαν και σκληρά επί μέρες για να στήσουν το όλο σκηνικό. Η προσέλευση του κόσμο ήταν αρκετά ικανοποιητική, αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί πρέπει να είμασταν σίγουρα 200 άτομα, παραπάνω; Παρακάτω; Θα σας γελάσω.

Ήταν ένα όμορφο Rock 'N' Roll βράδυ λοιπόν. Περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο. Cheers!

Χρήστος Παπαδάκης

Φώτο: Νίκος Μονογιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου