Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αντι Προλόγου...

Η δημιουργία ενός Blog που θα καταγράφει την δραστηριότητα της Συριανής Rock σκηνής, στριφογύριζε στο μυαλό μου εδώ και καιρό τώρα. Βλέπετε όπου υπάρχει υγιής καλλιτεχνική δραστηριότητα υπάρχει και η ανάγκη σωστής καταγραφής της ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ το πράγμα, γιατί πολύ απλά τα "γραπτά μένουν"...

Ξεκινώντας δίνεται βάση στο τώρα και στο σήμερα -και εκεί είναι που έχει μεγάλη σημασία και η δικιά σας συμβολή-. Θα συγκεντρώνεται μέσα στις ηλεκτρονικές σελίδες του ιστολογίου οτιδήποτε έχει σχέση με την ενεργή Rock σκηνή του νησιού  (συναυλίες, καινούριες μπάντες, projects, κυκλοφορίες συγκροτημάτων, μαγαζιά, ραδιοφωνικές και διαδικτυακές εκπομπές, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα επικεντρωμένα στο Rock). Θέλω όμως να δώσω και ένα μεγάλο μέρος του χώρου αυτών των σελίδων στην καταγραφή του πρόσφατου και παλιότερου παρελθόντος της σκηνής με οτιδήποτε ήταν άξιο λόγου έχει συμβεί και ας μην είναι ενεργό: παλιότερα συγκροτήματα, κυκλοφορίες, συναυλίες κτλ. Έτσι όποιος έχει όρεξη για διάβασμα θα καταλάβει γρήγορα ότι το κουβάρι της Συριανής Roxck σκηνής ξετυλίγεται βαθιά μέσα στα χρόνια.

Μπορεί ο όρος "Συριανή Rock Σκηνή" σε κάποιους να φαντάζει υπερβολικός ή χωρίς λόγο ύπαρξης. Εγώ πιστεύω ακριβώς το αντίθετο μιας και σχήματα και δραστηρίοτητες υπάρχουν και μάλιστα αρκετά αξιόλογα... Η πορεία της ανάγνωσης του ιστολογίου θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον καθένα να έρθει σε επαφή με όλα αυτά και να διαμορφώσει εν τέλη μια άποψη.

Έγραψα πριν για την δικιά σας συμβολή. Ναι είναι πολύτιμη. Σε πρώτη φάση η ανάγνωση και τα εποικοδομητικά σχόλια σας, η συμμετοχή σας με λίγα λόγια, είναι πολύτιμη για την ύπαρξη αυτού του ιστοχώρου. Σε δεύτερη φάση η βοήθεια σας για να γίνει καλύτερο και πληρέστερο το εγχείρημα τούτο. Ενημερώστε για τυχόν δραστηρίοτητες τις οποίες γνωρίζεται ή στις οποίες συμμετέχετε. Είστε μουσικός σε κάποια Συριανή μπάντα; Γνωρίζετε άτομα που συμμετέχουν σε κάποιες μπάντες; Έχετε κάποια κυκλοφορία; Ετοιμάζετε κάποια συναυλία; Συμμετέχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετικά με το Rock -και τις παρεμφερή σε αυτό μορφές τέχνης- που γίνεται στο νησί; ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ! Θα χαρούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας για να παρουσιαστεί η δουλειά σας! Το email μας είναι το indierock3@gmail.com.

Λοιπόν αυτά για την ώρα. Τα ξαναλέμε σητν πρώτη δημοσίευση πολύ σύντομα.

Χ.Π.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου